XBMC

XBMC op je Samsung Tab3

XBMC (voorheen Xbox Media Center) is een opensource-mediacenter, compatibel met verschillende besturingssystemen. Het werd oorspronkelijk geschreven voor de Xbox, maar later kwamen daar versies bij voor Windows, Mac en Linux. Tegenwoordig is er ook een Android versie.

XBMC ondersteunt diverse mediaformaten en beschikt over functionaliteit zoals een afspeellijst, audiovisualisaties, diashows en weersverwachting. Daarnaast zijn er ook diverse uitbreidingen die beschikbaar worden gemaakt door derden, onder andere skins en plugins die live tv kijken mogelijk maken. Als mediacenter kan XBMC de meeste audio- en videobestandsformaten afspelen, alsmede afbeeldingen weergeven van welke bron dan ook, zoals: iso, vob, mp4, mp3, avi, jpeg enzovoort.

XBMC
XBMC

Hoe installeer je XBMC op je Tab3?

De app is (nog) niet beschikbaar in de Google Play Store, maar wel gratis te downloaden. Volg de onderstaande stappen.

Stap 1: Omdat de app nog niet beschikbaar is in de Google Play Store zal je eerst toestemming moeten geven om software van onbekende bronnen te kunnen installeren. Ga naar instellingen en zoek het “security” menu. Activeer de “Unknown sources” optie. Deze optie stelt je in staat op direct XBMC te kunnen installeren op je Samsung Tab3.

Unknown sources toestaan
Unknown sources toestaan

Stap 2: Start je browser op.

Stap 3: Ga naar de site van XBMC en download de Android versie van de XBMC software. Downloadlink.

Stap 4: Installeer de apk file door opde gedownloade file te klikken. Het installatie proces spreekt voor zich.

Stap 5: Open XBMC en je kunt beginnen met het inrichten van je Android mediacenter.

Meer information is op de WIKI pagina van XBMC te vinden.

7 gedachten over “XBMC op je Samsung Tab3”

  1. Ja geïnstalleerd is die, maar hij werkt niet :-)

    Speelt niks af en als die wel wat wil doen hangt die en sluit die zich zelf af.

    Maar dank.. we wachten af tot een betere versie

    1. Ik neem aan dat je gewoon Wifi gebruikt, dat zou geen probleem moeten zijn. Gebruik je XBMC om media van een ander device af te spelen? Zo ja welk device?
      Om eerlijk te zijn gebruik ik XBMC niet op een Tab3 maar wel op twee andere Android devices. In beide gevallen werkt het zonder problemen.

Geef een reactie